Hur mogen man än vill intala sig själv att man är så är det inte ovanligt att man både tänker och reagerar som en trotsig fyraåring i vissa situationer, särskilt om man befinner sig i en frustrerande situation vad gäller jobb, ekonomi och relationer. Även om man vet att det inte är speciellt fördelaktigt att börja gorma och gapa och hoppa jämfota upp och ner så händer det ibland ändå, och det finns få människor på denna jord som inte någonsin gjort något som de skäms för.

Som bekant fungerar inte alla kärleksrelationer och finns det barn inblandade kompliceras situationen ytterligare. Medan vissa par faktiskt lyckas hitta en diplomatisk och hälsosam väg till att bibehålla en öppen kommunikation, och till och med vänskap, efter en separation så är det många som inte alls kan tala med varandra utan att det blir gräl och gråt.

Skilsmässans trauma

Studier visar att

män mår sämre efter skilsmässor än vad kvinnor gör, och mycket av det anses bero på att kvinnor tenderar att bearbeta situationer på ett djupare och mer öppet sätt. Hela 60% av alla separationer är på kvinnans initiativ i Sverige, och enligt psykologer har hon redan bearbetat mycket av uppbrottet redan innan uppbrottet är ett faktum. Det för med sig att det finns en obalans i mannens mentala tillstånd, varav konflikter är mer sannolika att uppstå. och att barnen hamnar i skymundan då de vuxna har så många egna problem att ta itu med.

Bättre hantering

Hur dåligt man än mår efter ett sprucket förhållande så är det viktigt att som förälder skydda sina barn från sina egna trauman. Kommunikation är A och O, både mellan de vuxna men också med barnen. Idag hjälper teknologin oss på traven då inte behöver vara fysiskt i samma rum för att kunna se och tala med varandra. Genom att skaffa det mest fördelaktiga mobilkontraktet kan man via nätet hålla en ständigt öppen kommunikationskanal och på https://www.zmarta.se/ hittar man de bästa jämförelserna så att man får precis det man behöver och har råd med. Att vara tillgänglig för sina barn är bland det viktigaste som finns.

Man måste också jobba mycket på sig själv om man vill kunna komma vidare i livet och har man goda vänner att pratat med kan det vara en ovärdelig skatt. Kanske en kompis har varit med om något liknande och kan dela med sig av sina erfarenheter? Att ha en skuldra att gråta på och att kunna tala om sin ilska, besvikelse och svartsjuka är viktiga steg att ta, så länge man inte ältar för mycket. Man kan också vända sig till en terapeut som kan ge värdefulla verktyg för hur man skall hantera sitt humör och bearbeta sin sorg, och på så sätt kan man uppnå ett bättre sätt att kommunicera på och göra barnen lyckligare.

Aktiviteter är ett annat sätt att komma i balans på, både på egen hand, t.ex. motion, och med barnen: promenader, brädspel och bio. Att inse att det finns mycket i livet att glädja sig åt ger en bättre livsattityd och ett mer sansat humör.

Published
Categories Uncategorized

Nya Inlägg

Familj Facebook Grupp