Har du och din partner bestämt er för att gå skilda vägar? Det är aldrig roligt men tyvärr är det ibland den enda tänkbara lösningen. Om ni dessutom har barn tillsammans kan det bli ännu jobbigare att separera. Det går aldrig att förbereda ditt barn till 100 % på att du och partnern ska flytta isär och leva på olika håll. Men det finns saker du kan göra för att underlätta och låta ditt barn bearbeta allt. För det första är det viktigt att ditt barn känner sig hemma i ditt nya boende. Låt han eller hon vara med och inreda sitt nya rum och skapa en ny trygg plats.

Fokus på allt från tapeter till prylar

Att låta ditt barn få inreda sitt rum omfattar inte bara att välja vilka leksaker och prylar som ska vara därinne. Låt istället ditt barn välja allt från tapeter till möbler och tavlor. Om du ska tapetsera själv kanske ditt barn kan vara med om denne är tillräckligt stor. Hos https://www.familjetapeter.se/ finns ett stort utbud av snygga och prisvärda tapeter som passar både i pojkrum och flickrum. Sitt ner med ditt barn i lugn och ro och gå igenom sortimentet. Något som är bra med deras webbshop är att du kan beställa hem små tapetprover till ett lägre pris. Ditt barn kan alltså välja tre olika och få en bild över hur de ser ut på väggen hemma. När tapeterna är valda är det bara att sätta igång och fixa i ordning rummet.

Låt allt ha sin tid

När skilsmässan och flytten är genomförda gäller det bara att ge ditt barn tid. Vissa anpassar sig snabbt till en ny situation medan andra behöver längre tid. Även om ditt barn är glad för sitt nya rum kommer det inte ta bort alla känslor och tankar. Prata ofta med ditt barn och fråga hur denne känner. Var inte heller rädd för att ta hjälp av någon utomstående om du känner att det behövs och gör nytta för er situation.

Published
Categories Announcements
youplay