Sverige är ett av världens mest jämställda länder när det kommer till föräldraledighet. Till skillnad mot många andra länder har även pappan till barnet rätt att vara föräldraledig. I Sverige har pappor rätt att ta ut 240 dagar i föräldraledighet vilket är hälften av den totala föräldraledigheten på 480 dagar. Dessa dagar kan utnyttjas fram till att barnet fyller 8 år. 60 dagar av pappaledigheten ger lägstanivå och de övriga dagarna ger 80% av inkomsten. Pappaledigheten är en unik möjlighet att spendera tid med ditt barn och bygga en bra grund för er framtida relation. För många är ledigheten en tid med blandade känslor och utmaningar. Stundtals kommer du känna att du inte räcker till och andra gånger kommer du att känna att du har mycket tid att slå ihjäl. Här ger vi dig några tips hur du fördriver du tiden och utnyttjar pappaledigheten på bästa sätt.

Köp bra produkter för hemmabruk

Om du tror att du kommer ha tid att gå till frisören eller barberaren under föräldraledigheten bör du tänka om. Att vara hemma med ditt barn är tidskrävande och det är svårt att planera in frisörbesök. Istället bör du investera i bra produkter för hemmabruk. Satsa på bra rakprodukter så att du kan fixa skägget hemma. Pappaledigheten kan vara ett bra tillfälle att odla skägg. Om du låter skägget växa krävs det även att du underhåller det. En skäggtrimmer, kam och en vårdande skäggolja kommer göra att du kan hålla skägget snyggt. Oljan gör skägget både mjukt, rent och väldoftande. Skäggoljan är även viktig för hygienen eftersom den avlägsnar bakterier och eventuell svamp från skägget. Perfekt när du gosar med din lilla bebis hela dagarna.

När det gäller håret kan du antingen köpa en bra sax eller rakapparat och hålla håret kort. Eller så köper du en snygg mössa som du kan bära för att dölja kalufsen.

Försök inte hinna med för mycket

Föräldraledigheten är ingen ledighet. Det är en tid för att ta hand om ditt barn. Tro inte att du hinner skriva bok, lära dig programmera och starta företag under denna tid. Det kommer garanterat bara göra dig stressad. Njut istället av tiden med ditt barn.

Träna på gym med barnpassning

Många gym erbjuder barnpassning. Du får träna medan ditt barm får leka runt. Ofta ropar gympersonalen ut i högtalarna eller kommer och hämtar dig om ditt barn är ledset. Trots att gympasset blir kort kommer det garanterat att ge dig välbehövlig energi.

Laga storkok för veckan

Under helgen när både du och din partner är hemma bör ni passa på att laga mat för hela veckan. Gör storkok och frys in i färdiga portioner. Under veckan kan du snabbt värma på maten och behöver således inte spendera massa tid vid spisen.

Published
Categories Announcements
youplay